مطمئنا شما نیز در اطرافتان جوانانی را دیده اید. که تا از وام ازدواج کردن با انها صحبت میکنید. از هزینه های عروسی با شما صحبت میکنند. امروزه به دلایل مختلفی مانند بالا رفتن سطح توقع جوانان و همچنین افزایش هزینه ها، بیشتر جوانان علی رقم میل باطنی خود حاضر به ازدواج کردن نیستند. این مقاله به منظور کمک به کاهش هزینه ها و مدیریت تمامی هزینه های عروسی ، تهیه شده است.
هزینه های عروسی
در ابتدا باید بگویم درست است که هر زوجی برای ازدواج و برگذاری مراسم های ان ارزوهایی دارد. اما امروزه با وجود هزینه های کمر شکن بهتر است، کمی یکدیگر را درک کنید. و از برخی از هزینه های اضافی و تجملاتی در مراسم های خود کاهش دهید. همچنین نیاز نیست تمام وسایل ضروری و غیر ضروری یک جهاز را کامل تهیه کنید. کافی است وسایل ضروری برای شروع یک زندگی را تهیه کنید. و در طول زندگی مشترک برای تهیه وسایل غیر ضروری اقدام کنید. از طرفی با ثبت نام وام ازدواج میتوانید مقداری از هزینه های عروسی تان را کاهش دهید. از انجایی که وام ازدواج مبلغی را جدا گانه در اختیار عروس و داماد قرار میدهد. میتوان از ان برای تهیه مقداری از جهیزیه و همچنین هزینه های عروسی استفاده کرد.
هزینه های عروسی به دسته های مختلفی برای خانواده عروس وداماد دسته بندی میشوند. که به طور کلی انها را بررسی خواهیم کرد. این هزینه ها عبارتند از:
هزینه های خواستگاری : در هزینه های عروسی خواستگاری، کم هزینه ترین مراسم است. زیرا با یک کادوی کوچک و گل و شیرینی میتوان مراسم را اداره کرد.
هزینه های نامزدی : از دیگر هزینه های عروسی هزینه نامزدی و یا بله برون است. اما در برخی خانواده ها مراسم بله برون در همان شب خاستگاری انجام میشود. هزینه های ان شامل تهیه نشان نامزدی، گل و شرینی و طلا برای کادو دادن به عروس است.
هزینه سفره عقد و مراسم ان از دیگر هزینه های عروسی : مراسم عقد معمولا با توجه به رسوم خانوادگی به دو صورت انجام میپذیرد. برخی ان را جدا اجرا میکنند. و برخی مراسم عقد و عروسی را با هم برگزار میکنند. معمولا هزینه های این مراسم به عهده خانواده عروس می باشد. و با توجه به شرایط انها میتواند ساده و یا تشریفاتی برگزار شود. به طور معمول این مراسم میتواند هزینه ای متغیر از سه میلیون به بالا باشد.
هزینه های مراسم عقد شامل : هزینه های تهیه سفره عقد، سرویس طلا یا رونمای عروس، فیلم برداری و هزینه مرتبط با اتلیه، در برخی مواقع تهیه میز و صندلی و یا حتی کرایه مکان برگزاری مراسم و در نهایت پذیرایی و شام میهمانان است.
هزینه جهیزیه عروس : تهیه جهیزیه از واجب ترین هزینه های عروسی است. زیرا عموما برای شروع هر زندگی مشترک تهیه لوازمی برای بر طرف کردن نیاز های معمول یک زندگی امری ضروری است. از انجایی که تهیه جهیزیه عروس به عهده خانواده عروس است. انها میتوانند با توجه به بودجه خانواده از ۳۰ میلیون به بالا برای تهیه جهیزیه هزینه کنند. اما به طور معمول تهیه چند قلم از وسایل اصلی و بزرگ جهیزیه عروس به عهده خانواده داماد است. که با توافق دو خانواده این تعداد میتواند متغیر باشد. از طرفی برخی از خانواده ها با هم توافق میکنند تا، اقلام ضروری جهیزیه را بخرند. و مابقی هزینه را برای شروع زندگی مشترک عروس و داماد خرج کنند. برای خرید جهیزیه عروس بهتر است با حداقلی ترین لوازم مورد نیاز زندگی یک لیست جهیزیه عروس تهیه شود. و خرید بر اساس ان انجام شود. از طرفی برخی از خانواده ها رسم دارند که،لیست جهیزیه عروس را با درج قیمت انها، به خانواده داماد تحویل میدهند. اصلی ترین وسایل موجود در جهیزیه عبارت اند از:
تهیه یخچال فریزر ( که با توجه به بودجه و درامد خانواده عروس میتواند قیمت ان متغیر باشد.)
خرید ماشین لباس شویی
تهیه اجاق گاز
خرید جارو برقی
تهیه سرویس چوب
خرید تلویزیون
تهیه پرده
خرید غذا ساز
تهیه فرش
تهیه مبلمان
خرید سرویس پذیرایی از مهمان
خرید سرویس چینی
تهیه سرویس قاشق ینچال
خرید کتری و قوری و یا سماور
خرید سرویس قابلمه
تهیه لحاف و تشک
خرید اتو
تهیه مقداری از مواد غذایی و مواد شوینده
تهیه اقلام اشپزخانه مانند ابکش، سرویس پلاستیکی و …
هزینه های عروسی مرتبط با مراسم عروسی مانند هزینه تالار: بیشترین هزینه های عروسی شامل هزینه های مراسم عروسی میشود. و طبیعتا در تمام قومیت ها برگزاری مراسم عروسی و هزینه های ان به عهده داماد و خانواده او است. البته برخی از هزینه ها به طور مشترک میان هر دو خانواده تقسیم میشود. مانند هزینه خرید حلقه، لباس عروس و داماد .برای برگزاری مراسمی ایده ال و بدون مشکل بهتر است از قبل برای ان برنامه ریزی کنید. در این صورت میتوانید تمام کارهای مراسم را به راحتی مدیریت کنید.
هزینه های ازدواج صفر تا صد
برای برنامه ریزی بهتر کافی است، لیستی از کارهای مراسم عروسی اماده کنید و بر اساس ان کارها را پیش ببرید. ما این لیست را در اختیار شما قرار میدهیم. تا شاید بتوانیم به شما کمک کنیم تا مراسم و هزینه های عروسی خود را به درستی مدیریت کنید. این لیست عبارت است از:
مشخص کردن تعداد میهمانان هر دو خانواده، برخی از خانواده ها فقط اقوام درجه یک را برای عروسی دعوت میکنند. و برخی از خانواده ها نیز تمام اقوام را دعوت میکنند. که این معمولا در کاهش و یا افزایش هزینه تاثیر ویژه ای میگذارد. بنابراین هزینه های مراسم عروسی میتواند از ۳۰ میلیون ( حداقل) تا ۳۰۰ میلیون متغیر باشد.
تهیه کت و شلوار داماد و لباس عروس
بررسی و انتخاب محل و تالار مناسب جهت برگزاری مراسم عروسی
انتخاب و خرید طلا و کادو های عروس و داماد
بررسی و انتخاب اتلیه فیلم برداری مراسم
انتخاب و تهیه کارت های دعوت میهمانان
مشخص کردن ماشین عروس و داماد و گل زدن ان
انتخاب و هماهنگی با ارایشگاه عروس
هزینه های عروسی مرتبط با تهیه خانه و شروع زندگی مشترک : یکی از بزرگ ترین دغدغه های ازدواج و به نوعی غول هزینه های عروسی برای جوانان تهیه خانه برای شروع زندگی مشترکشان است. امروزه خرید خانه برای جوانان به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است. و از انجایی که رهن خانه نیز هزینه زیادی را نیاز دارد. و همچنین اجاره ها با درامد افراد خیلی همخوانی ندارد. جوانان از ازدواج کردن سر پیچی میکنند. و یا اینکه زندگی مشترک خود را با کلی قرض شروع میکنند.
اگر پس اندازی از خودتان دارید بهتر است از وام های مسکن استفاده کنید. و در صورت توان خانه ای را بخرید. در این صورت پس از پایان قسط های بانک میتوانید این احساس ارامش را داشته باشید که، خانه ای از خودتان دارید.
هزینه های ازدواج صفر تا صد
راه هایی برای کاهش هزینه های عروسی
حذف گل ارایی های غیر ضروری در مراسم ها میتواند از هزینه های عروسی کم کند.
در زمان و مکان برگزاری مراسمات دقت بیشتری داشته باشید. مثلا برگزاری مراسم در وسط هفته و یا در صورت کم بودن میهمانان مراسم را در منزل برگزار کنید.
انتخاب اتلیه هایی که کیفیت را در کنار هزینه ای پایین تر به شما ارائه میدهند. یکی دیگر از روش های کاهش هزینه های عروسی است.