وام ازدواج دوم امکان پذیر هست؟
وام ازدواج برای ازدواج دوم افراد نیز پرداخت می گردد اما در شرایط خاص. در واقع نمی توان گفت که برای ازدواج های بعدی هیچ وامی تعلق نمی گیرد و یا ثبت نام وام ازدواج فقط مختص ازدواج اول است! از همین روی برای دریافت وام ازدواج در زندگی دوم بایستی شرایط ویژه ای داشته باشید که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. چنانچه می دانید وام ازدواج فقط یکبار در زندگی به شما تعلق می گیرد. بنابراین اگر در ازدواج اول خود یکبار وام ازدواج دریافت کرده اید. دیگر برای بار دوم اجازه گرفتن و استفاده کردن از آن را نخواهید داشت.
اما در صورتی که به دلیل طلاق و یا فوت همسر، برای بار دوم تصمیم به ازدواج گرفته اید. اما بار اول هیچ وامی با عنوان وام ازدواج دریافت نکرده اید. اکنون می توانید با اطمینان خاطر به بانک مراجعه کرده و پس از طی کردن مراحل قانونی، مبلغ سی میلیونی خود را دریافت نمایید. در نتیجه ثبت نام وام ازدواج برای زندگی دوم فقط زمانی محیا خواهد شد که شما برای شروع زندگی سابق خود چنین وامی دریافت نکرده باشید. لذا به بیان ساده تر می توان گفت وام ازدواج فقط یکبار در زندگی هر شخص قابل دریافت می باشد و این فرقی نمی کند که ازدواج اول، دوم یا حتی سوم باشد!
وام ازدواج یکبار به شما تعلق می گیرد. اما اگر نکاح قبلی شما پیش از سال ۱۳۸۷ بوده باشد. می توانیم به شما نوید دهیم که استثنائا می توانید برای بار دوم نیز آن را دریافت نمایید. اما این تفاوت چطور ممکن است؟! در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم از آنجایی که سامانه اینترنتی وام ازدواج در سال ۱۳۸۸ برای اولین بار به کار گرفته شد.
بنابراین طبیعی است که مدارک الکترونیکی مربوط به سال های قبل از آن در دسترس نباشد. در نتیجه اگر ازدواج سابق شما به سال های قبل از ۱۳۸۷ برگردد. می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه نمایید. مسلما می دانید که چنین امکانی برای ازدواج های ثبت شده بعد از سال ۱۳۸۷ دیگر ممکن نیست.
اما در این میان یک سوال مهم وجود دارد؟ نرخ وامی که قبلا تعلق می گرفت با اکنون تفاوت دارد؟ در این شرایط آیا فرد می تواند مبلغ مابه التفاوت آن دو را در ازدواج دوم خود دریافت نماید؟! مطمئنا پاسخ این سوال منفیست.
وام ازدواج در بسیاری از بانک های کشور قابل دریافت است. در حال حاضر تعداد بانک ها تا حد زیادی افزایش یافته و تنوع زیادی در سیستم بانکداری ایران حاکم است. در این میان بانک های خصوصی نیز وارد عمل شده و عملکرد بسیار مشابهی با بانک های دولتی دارند.
بنابراین شما به عنوان متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج گزینه های بانکی زیادی پیش رو دارید که در نهایت بایستی یکی از آن ها را با توجه به شرایط انتخاب نمایید. اسامی بانک هایی که تسهیلات ازدواج نیز پرداخت می کنند به شرح زیر است:
بانک صادرات، ملت، ملی، رفاه، مسکن، سپه، تجارت، کشاورزی، پارسیان، دی، گردشگری، انصار، مهر، سامان، رسالت، توسعه تعاون، ایران زمین، پاسارگاد، قوامین، شهر، اقتصاد نوین، آینده و برخی از موسسات مانند موسسه اعتباری عسکریه، نور
اما به شما پیشنهاد می کنیم تا قبل از اینکه برای ثبت نام وام ازدواج یکی از بانک های مذکور را انتخاب کنید، به آن بانک مراجعه کرده و شرایط و مدارک لازم برای دریافت تسهیلات را به طور مکتوب از آن ها بگیرید. در واقع اینطور نیست که شرایط پرداخت مانند ضمانت و در همگی یکسان باشد. بنابراین بهتر است با اطلاع از شرایط ویژه آن ها، بانکی را انتخاب کنید که با شرایط شما سازگاری بیشتری دارند.
علاوه بر این تمامی این اسامی در هر لحظه امکان پرداخت نداشته و میزان بودجه در دسترس آن ها نیز مهم است. به همین دلیل است که توصیه می کنیم حتما قبل از اقدام جدی با بانک مورد نظر به صورت حضوری صحبت نمایید. البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که پیش از مراجعه حضوری به بانک، برای اطلاع از شرایط بودجه و امکان پرداخت تسهیلات ازدواج، می توانید از طریق برخی سامانه های اینترنتی نیز کمک بگیرید. کافیست بانک های پرداخت کننده وام ازدواج در شهر خود را از طریق اینترنت جستجو نمایید.
وام ازدواج فقط تا دو سال بعد از تاریخ عقد قابل دریافت می باشد. درواقع اگر ۲۴ ماه از تاریخ عقد و ازدواج رسمی شما گذشته، برای ثبت نام وام ازدواج دیگر دیر شده است. اما اگر به تازگی وارد زندگی مشترک شده اید، بهتر است هرچه سریع تر برای دریافت این مبلغ ۳۰ میلیون تومانی اقدام نمایید. چرا که زمان بعد از ازدواج خیلی زود می گذرد!
مطالب مرتبط :